4. Aktivna doživetja

VESLANJE PO REKI LJUBLJANICI

OD HAUPTMANCA DO TROMOSTOVJA!

Zaveslajte z nami in si oglejte naravo iz vodne gladine. Pridružite se nam na čolnarjenju po reki sedmih imen-Ljubljanici in po skrivnostno čarobni Iščici. Če še nikdar niste veslali, vas bomo najprej naučili osnov veslanja. Vso lepoto divjine na pragu civilizacije pa vam bo reka odkrila sama.

Veslanje je kot safari, kjer boste lahko opazovali divje živalstvo v, na in ob reki. In če vas bo zamikalo, se lahko v reki tudi skopate, ne boste prvi!

Zaveslali bomo prav na prag glavnega mesta Slovenije, le nekaj korakov od zadnjih mestnih ulic, kjer se razprostira Ljubljansko barje. Dobrih 150 km2 močvirne ravnice zaznamuje neskončen mozaik travnikov, njiv, mejic, jarkov in rečic. Skoraj obkroženo z avtocestami, barje v hitečemu popotniku ne vzbudi posebnega zanimanja. Le kaj je lahko posebnega v pokrajini, ki se dotika velemesta in ima za povrh ime, povezano z močvirjem? Toda kogar pot zanese v notranjost, bo prijetno presenečen. Tiho drsenje čolna, zamolkli udarci vesel, svež vonj rastlin, oglašanje ptic, vijuganje rib in tok, ki odnaša misli.

Na vseh veslaških turah potrebujete lahka oblačila in obutev primerno letnemu času, mazilo ali sprej za zaščito pred mrčesom, pokrivalo za glavo, kopalke, rezervna suha oblačila in obutev in vsaj 1 liter energijskega napitka. Priporočamo lahke rokavice in brisačo.

Lokacija: Reka Išca od Hauptmanc in reka Ljubljanica do Tromostovja, zaključek na Livadi. Do začetka vam za doplačilo lahko organiziramo prevoz. Nazaj pa se do centra mesta ob Ljubljanici lahko sprehodite tudi peš (1 km).

Termin izvajanja: April - oktober
Primerno tudi za začetnike.

Cena 39 EUR / osebo

V ceno je vključeno: enosedi čoln, veslo, plavalni jopič, zavarovanje splošne odgovornosti in angleško govoreči vodnik.
Vodnik v ostalih tuji jezikih za doplačilo.

Trajanje 2 uri.
Minimalno število oseb: 2
Maksimalno število oseb: 6

Cena
1 oseb 39.00 EUR
Trajanje
2 uri
Dolžina
5 km
Povpraševanje Nazaj
V cene vodenih izletov je vključen prevoz, nezgodno zavarovanje in vodenje v slovenskem, angleškem ali ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Vstopnine so vključene v cene rednih vodenih izletov po urniku, medtem ko v cene individualnih izletov vstopnine niso vključene.
Minimalna udeležba za redne vodene izlete po urniku v angleškem jeziku sta 2 osebi, sicer se lahko izlet prestavi na drug dan.

Prevozi do znamenitosti vključujejo prevoz in angleško govorečega voznika (brez vodenja in vstopnin).

Plačilni pogoji: plačilo v celoti do enega dneva pred začetkom koriščenja storitev
Način plačila: plačilo v gotovini, z nakazilom ali s plačilnimi karticami Eurocard, Mastercard, Visa, American Express.
Odpoved: Če izlet odpoveste v manj kot 24-ih urah pred začetkom izleta, se plača celotni znesek izleta.

Za nekatere primere se lahko dogovorijo drugačne cene in pogoji kot so navedeni v teh splošnih pogojih.
TOUR AS si v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih pridržuje pravico do odpovedi programa v primeru višje sile in do manjših sprememb v programu, vendar ne na škodo vsebine.

Splošni pogoji so del programa.
 
Po dogovoru vam pripravimo individualno ponudbo za izlet po Sloveniji, tudi za večje skupine.
Central Apartments Tour As
Rezervacije
TOUR AS d.o.o., Mala ulica 8
1000 Ljubljana, SLOVENIJA
T: 01 434 26 60, F: 01 434 26 64
E: info@apartmaji.si
GPS: 46° 03' 12.16"N, 14° 30' 29.70"E