1. Ogledi mesta Ljubljane, kulinarični sprehodi po Ljubljani

VODEN OGLED LJUBLJANE

Spoznajte srednjeveško Ljubljano, baročno in secesijsko arhitekturo ter dela arhitekta Jožeta Plečnika, sprehodite se čez mostove, tržnico in vstopite z nami v stolnico. Veste, da je Ljubljana v letu 2014 obeleževala 2000 let rimskega mesta Emone? Da je Ljubljana 24. junija 2014 v Kopenhagnu prejela laskavi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016! Ogledali si bomo staro mestno jedro, se sprehodili po nabrežju reke Ljubljanice, spoznali legendo o nastanku mesta ter si ogledali znamenitosti. Na sprehodu bomo razkrivali zgodbe ljudi in dogodkov, ki so zaznamovali marsikatero hišo in mesto nasploh.

Z vodenim izletom bomo zaključili pri vzpenjači na grad, odkoder lahko sami nadaljujete sprehod po gradu ali proti doplačilu z vodnikom, si ogledate grajsko kapelo sv. Jurija in po želji obiščete razgledni stolp, pogledate kratek film o zgodovini gradu v tujih jezikih in razstavo o slovenski zgodovini.
Nedaleč od vzpenjače priporočamo pokušnjo tradicionalne gobove juhe v kruhovi skodelici iz krušne peči, sirovo juho s pivom, prekmursko gibanico, bograč, domač bučin sladoled...

Doplačila: dodatna ura vodenja po gradu 20 EUR; vzpenjača na grad, obisk razglednega stolpa, ogled kratkega filma o zgodovini gradu in ogled razstave o slovenski zgodovini 10 EUR/osebo; vožnja z ladjico po reki Ljubljanici 10 EUR/osebo

Ogledi vsak dan, ura ogleda po predhodnem naročilu. Vodenja so v slovenskem, angleškem in ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Cena
1-5 oseb 80.00 EUR
6-15 oseb 120.00 EUR
Trajanje
2 uri
Dolžina
0 km
Povpraševanje Nazaj
V cene vodenih izletov je vključen prevoz, nezgodno zavarovanje in vodenje v slovenskem, angleškem ali ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Vstopnine so vključene v cene rednih vodenih izletov po urniku, medtem ko v cene individualnih izletov vstopnine niso vključene.
Minimalna udeležba za redne vodene izlete po urniku v angleškem jeziku sta 2 osebi, sicer se lahko izlet prestavi na drug dan.

Prevozi do znamenitosti vključujejo prevoz in angleško govorečega voznika (brez vodenja in vstopnin).

Plačilni pogoji: plačilo v celoti do enega dneva pred začetkom koriščenja storitev
Način plačila: plačilo v gotovini, z nakazilom ali s plačilnimi karticami Eurocard, Mastercard, Visa, American Express.
Odpoved: Če izlet odpoveste v manj kot 24-ih urah pred začetkom izleta, se plača celotni znesek izleta.

Za nekatere primere se lahko dogovorijo drugačne cene in pogoji kot so navedeni v teh splošnih pogojih.
TOUR AS si v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih pridržuje pravico do odpovedi programa v primeru višje sile in do manjših sprememb v programu, vendar ne na škodo vsebine.

Splošni pogoji so del programa.
 
Po dogovoru vam pripravimo individualno ponudbo za izlet po Sloveniji, tudi za večje skupine.
Central Apartments Tour As
Rezervacije
TOUR AS d.o.o., Mala ulica 8
1000 Ljubljana, SLOVENIJA
T: 01 434 26 60, F: 01 434 26 64
E: info@apartmaji.si
GPS: 46° 03' 12.16"N, 14° 30' 29.70"E