1. Doživite Ljubljano

VODEN OGLED LJUBLJANE

Spoznajte srednjeveško Ljubljano, baročno in secesijsko arhitekturo ter dela arhitekta Jožeta Plečnika, sprehodite se čez mostove, tržnico in vstopite z nami v stolnico. Veste, da je Ljubljana v letu 2014 obeleževala 2000 let rimskega mesta Emone? Da je Ljubljana 24. junija 2014 v Kopenhagnu prejela laskavi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016! Ogledali si bomo staro mestno jedro, se sprehodili po nabrežju reke Ljubljanice, spoznali legendo o nastanku mesta ter si ogledali znamenitosti. Na sprehodu bomo razkrivali zgodbe ljudi in dogodkov, ki so zaznamovali marsikatero hišo in mesto nasploh.

Z vodenim izletom bomo zaključili pri vzpenjači na grad, odkoder lahko sami nadaljujete sprehod po gradu ali proti doplačilu z vodnikom, si ogledate grajsko kapelo sv. Jurija in po želji obiščete razgledni stolp, pogledate kratek film o zgodovini gradu v tujih jezikih in razstavo o slovenski zgodovini.
Nedaleč od vzpenjače priporočamo pokušnjo tradicionalne gobove juhe v kruhovi skodelici iz krušne peči, sirovo juho s pivom, prekmursko gibanico, bograč, domač bučin sladoled...

Doplačila: dodatna ura vodenja po gradu 20 EUR; vzpenjača na grad, obisk razglednega stolpa, ogled kratkega filma o zgodovini gradu in ogled razstave o slovenski zgodovini 10 EUR/osebo.

Ogledi vsak dan, ura ogleda po predhodnem naročilu. Vodenja so v slovenskem, angleškem in ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Cena
1-5 oseb 80.00 EUR
6-40 oseb 100.00 EUR
Trajanje
2 uri
Dolžina
0 km
Povpraševanje Nazaj
V cene vodenih izletov je vključen prevoz, nezgodno zavarovanje in vodenje v slovenskem, angleškem ali ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Vstopnine so vključene v cene rednih vodenih izletov po urniku, medtem ko v cene individualnih izletov vstopnine niso vključene.
Minimalna udeležba za redne vodene izlete po urniku v angleškem jeziku sta 2 osebi, sicer se lahko izlet prestavi na drug dan.

Turistični prevozi do znamenitosti vključujejo prevoz in angleško govorečega voznika (brez vodenja in vstopnin).

Plačilni pogoji: plačilo v celoti do enega dneva pred začetkom koriščenja storitev.
Način plačila: plačilo v gotovini, z nakazilom ali s plačilnimi karticami Eurocard, Mastercard, Visa, American Express.
Odpoved: Če izlet odpoveste v manj kot 24-ih urah pred začetkom izleta, se plača celotni znesek izleta.

Za nekatere primere se lahko dogovorijo drugačne cene in pogoji kot so navedeni v teh splošnih pogojih.
TOUR AS si v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih pridržuje pravico do odpovedi programa v primeru višje sile in do manjših sprememb v programu, vendar ne na škodo vsebine.

Splošni pogoji so del programa.
 
Po dogovoru vam pripravimo individualno ponudbo za izlet po Sloveniji, tudi za večje skupine.
Rezervacije
TOUR AS d.o.o., Mala ulica 8
1000 Ljubljana, SLOVENIJA
T: 01 434 26 60, F: 01 434 26 64
E: info@apartmaji.si
GPS: 46° 03' 12.16"N, 14° 30' 29.70"E