1. Doživite Ljubljano

KULINARIČNI POTEP PO LJUBLJANI

.  
Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele! Okusite avtohtone slovenske jedi in spoznajte slovensko prestolnico.

Trajanje kulinaričnega sprehoda: 1 ali 2 dni

Cena: 99 EUR/os

Pogostititev vključuje:

1. KAVARNA LOLITA
Domači sendvič + ljubljanska kavica ali zmagovalni koktajl Lolita
2. CAFFE BIENALE TIVOLI
Prekmurska gibanica + sadni smoothi
3. RESTAVRACIJA STRELEC NA GRADU*
3 hodni degustacijski menu + kozarec izbranega slovenskega vina v vrhunski restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu
3. GRAJSKA KAVARNA
Torta Stolp + domače žganje ali jabolčni sok
4. PIVNICA PAVILJON *
Ljubljanski burger + pivo 

*Zaprto ob nedeljah in praznikih

Priporočamo doplačila:  Turistično vodenje v tujih jezikih: od 100 EUR/skupino, vzpenjačo na grad, ogled muzejev in galerij na kulinarični poti: Mednarodni grafični likovni center v Tivolskem gradu, Moderno in Narodno galerijo, samostojen ogled gradu z avdiovodnikom.

Opis kulinaričnega potepa: Pridružite se kulinaričnemu razvajanju “po Ljubljansko”. Začnite v središču mesta pri Tromostovju, za začetek dneva si privoščite omamno dišečo kavo in domači Lolitin sendvič. Mimo mestne hiše, Narodne univerzitetne knjižnice in Univerze v Ljubljani se sprehodite do rimskega zidu in informacijske točke iEmona. Pričarajte si rimsko mesto Emono pred 2000 leti.

Mimo Slovenskega parlamenta, in Narodnega muzeja Slovenije, kjer hranijo najstarejše glasbilo na svetu, starosti 55.000 let, nadaljujte sprehod do krajinskega parka Tivoli in se v kavarni Tivolskega gradu posladkajte s prekmursko gibanico in svežim smoothijem. Pot pod noge in po Jakopičevi promenadi mimo narodne in moderne galerije do srednjeveškega mestnega jedra, mimo Zmajskega mostu in živahne Plečnikove tržnice dospete do stolnice Sv. Nikolaja. Od tam pa ni daleč do vzpenjače na Ljubljanski grad. Na grad se lahko enostavno povzpnete tudi peš. V restavraciji Strelec, v objemu grajskega Stolpa strelcev, vam bodo vrhunski slovenski kuharji pričarali okuse prežete s preteklostjo in pripravljene na sodoben način. Avtentični meniji grajskih oz. staromeščanskih ljubljanskih jedi v novi preobleki so nastali v tesnem sodelovanju med etnologom, prof. dr. Janezom Bogatajem in ekipo restavracije Strelec. Pred ali po kosilu priporočamo ogled gradu, obisk grajskega stolpa in grajskih vsebin. V grajski kavarni vas bodo pogostili še s torto Stolp, domačim žganjem ali jabolčnim sokom. Sledi še zadnja kulinarična avantura, ki jo lahko prestavite tudi na naslednji dan - ljubljanski burger in pivo v Pivnici Paviljon.

Sledite zemljevidu in dober tek!

Potrebna predhodna rezervacija: Recepcija Tour As, Mala ulica 8, Ljubljana, email: info@apartmaji.si, tel. +386 1 434 26 60

Cena
1 oseb 99.00 EUR
Trajanje
8 ur
Dolžina
3 km
Povpraševanje Nazaj
V cene vodenih izletov je vključen prevoz, nezgodno zavarovanje in vodenje v slovenskem, angleškem ali ruskem jeziku. Ostali jeziki po dogovoru.
Vstopnine so vključene v cene rednih vodenih izletov po urniku, medtem ko v cene individualnih izletov vstopnine niso vključene.
Minimalna udeležba za redne vodene izlete po urniku v angleškem jeziku sta 2 osebi, sicer se lahko izlet prestavi na drug dan.

Turistični prevozi do znamenitosti vključujejo prevoz in angleško govorečega voznika (brez vodenja in vstopnin).

Plačilni pogoji: plačilo v celoti do enega dneva pred začetkom koriščenja storitev.
Način plačila: plačilo v gotovini, z nakazilom ali s plačilnimi karticami Eurocard, Mastercard, Visa, American Express.
Odpoved: Če izlet odpoveste v manj kot 24-ih urah pred začetkom izleta, se plača celotni znesek izleta.

Za nekatere primere se lahko dogovorijo drugačne cene in pogoji kot so navedeni v teh splošnih pogojih.
TOUR AS si v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih pridržuje pravico do odpovedi programa v primeru višje sile in do manjših sprememb v programu, vendar ne na škodo vsebine.

Splošni pogoji so del programa.
 
Po dogovoru vam pripravimo individualno ponudbo za izlet po Sloveniji, tudi za večje skupine.
Rezervacije
TOUR AS d.o.o., Mala ulica 8
1000 Ljubljana, SLOVENIJA
T: 01 434 26 60, F: 01 434 26 64
E: info@apartmaji.si
GPS: 46° 03' 12.16"N, 14° 30' 29.70"E